Diken leerlingen bouwen mee aan Kameleon film!

Bij het Arbeids Trainings Centrum op de Diken krijgen leerlingen de kans om te werken aan hun competenties. Dat gebeurt in de school, maar ook buiten de school. Onlangs werd er een mooie uitdaging geboden om mee te werken aan het decor van de nieuwste Kameleon film. Zie de tekst, hieronder, van een artikel uit het Sneeker Nieuwsblad.

TERHERNE Ze moeten even geduld hebben in de bioscoop, maar aan het einde van de nieuwe film van Steven de Jong, Kameleon aan de Ketting, kunnen ze hun eigen werk aanschouwen. Dan komt hun project eindelijk in beeld. Het grote schiphuis, dat ze de afgelopen dagen hebben gebouwd. En reken maar dat ze trots zullen zijn.

Dat is ook Sietze Zeilstra uit Terherne, decorbouwer bij regisseur en producent Steven de Jong. Hij zocht voor de bouw van het schiphuis en enkele andere vrij zware klussen een groep vrijwilligers en vond die op De Diken in Sneek. Niet geheel toevallig: zijn zus Petra werkt daar en zij wist dat de leerlingen maar wat graag op klus gaan. Samen met docent en bedrijfsleider van het Arbeids Trainings Centrum van de school Marten Bloem toog een groep leerlingen naar het Kameleondorp aan het Sneekermeer om gezamenlijk een flink schiphuis neer te zetten.

Zeilstra kreeg van De Jong de vrije hand om iets groots neer te zetten voor de laatste scène van de film. Het vijf bij tien meter tellende schiphuis is gebouwd van enorme pallets die hij kreeg van Altis uit Wiuwert, gebruikte palen van Leemburg uit Terherne en gebruikt hout van Van der Wal Sloopwerken uit Joure. Samen met de leerlingen en hun docent maakte hij een mooi schiphuis. ,,In prachtprojekt”, aldus Zeilstra, die samen met de scholieren uit Sneek ook nog een zware woonark op een ander plek sleepte. https://sneekernieuwsblad.nl/artikel/1127505/diken-leerlingen-bouwen-mee-aan-decor-kameleonfim.html

Neem contact met ons op